Kategorier
Armband Återbruk Återhämtning Beteendevetenskap DIY Halsband Hjärna Holistic Heart Holistic lifestyle Holistisk Livsstil kreativitet Naturmaterial Psykisk hälsa Skapande Smycken utmattningssyndrom

D. I. Y. är mindfulness! Egentillverkade natursmycken

Som barn lekte vi jämt, som vuxna jobbar vi… Men att återuppliva och aktivera sin fantasi, kreativitet och lekfullhet är biologiskt nyttigt för att må bra som människa! Människor har i alla tider tillverkat egna saker och förr var gördetsjälv/DIY ju inte en kultur eller hobby utan en nödvändig metod och naturlig livsstil för överlevnad. Så att skapa, experimentera och att göra saker för hand ligger i vår natur, invävt i vårt dna.

Armband 35 kr/st

DIY / Gör-det-själv är en fantastisk kreativ hobby inom oändligt antal kategorier där grunden är gör det själv, skapa, och tillverka. En gren av D. I. Y. är att skapa av återbrukat material, att Re-designa, eller skapa nytt av återanvänt material. Då blir hobbyn även hållbar.

Att skapa och vara kreativ är som en otroligt bra övning i mindfulness, att vara närvarande i nuet. När man pysslar och är aktiv med en hobby i form av hantverk slukas man upp av att vara sysselsatt med händer och sinnen, fantasi och lekfullhet, och att tänka i nya banor. Då tränas också de stigar, nervceller och banor, i hjärnan som inte vanligtvis används i vardag och invanda tankemönster. Man hamnar i ett kreativt och nytt flow. Det kan också stärka självförtroende och självkänsla att skapa något eget, oavsett om man har något syfte eller mål med det.

Jag vill visa några av mina Holistic Heart egentillverkade unika smycken i naturmaterial och inslag av återbruk. Dessa är några av mina mindfulla hantverksskapelser! När man skapar är ofta vägen t.o.m. roligare än målet!

Armband 35 kr /st
Halsband 50 kr/st
Armband, träpärlor, 35 kr.
DIY pyssel i trädgården på sommaren!
Halsband 50 kr/st
  • Mina DIY natursmycken:
  • Halsband i naturmaterial, brun, 50 kr.
  • Armband, mixade färger natur, (elastisk storlek) 35 kr (eller köp två för 60 kr).
    • Fler armband finns, olika färger och storlekar (vuxen/barn)
    • Fint unikt smycke till dig själv eller som enkel present!
    • Tillverkar även vid beställning, så om du är intresserad av att köpa/beställa hör av dig via Kontaktformuläret här på bloggsidan eller via Facebooksidan.

(Porto tillkommer vid frakt, annars gratis avhämtning i Göteborgsområdet)

Av Holistic Heart

Frilansskribent och beteendevetare med passion för holistisk livsstil, natur, djur, hållbarhet och psykologi! Och en liten bit av poesi.