Kategorier
Återbruk Återvinning Gör det själv Hållbar Livsstil Hållbar Utveckling Holistisk Livsstil Jordens resurser Kretslopp Tips

7 tips på Återbruk för hållbar livsstil

7 tips för hållbar livsstil : Återbruk 🛠️🧵

Om fler väljer att laga, fixa, och återbruka saker och material ger det en vinst både för självkänslan och för sparandet av naturens resurser. Att återvinna, återanvända och återbruka och på så sätt få mer Gördetsjälv-kunskap är en viktig del i en hållbar och holistisk livsstil.

Här är några tips som är lätta att göra i vardagen:

1. Handla mer second hand

2. Re-designa saker och material till nytt användningsområde

3. Lappa och laga, reparera & Re-designa! Kläder, saker, möbler, maskiner, cyklar och liknande. Det mesta går att laga eller återvinna.

4. Låna maskiner av varandra! Kolla om du och vänner och grannar kan hjälpas åt att låna och låna ut verktyg, maskiner och teknisk utrustning och liknande, istället för att var och en köper egna som sällan används. Tex borrmaskin, symaskin, såg, hammare mfl. Fråga även ev fastighetsägare om de har för utlån.

5. Byta! Anordna bytesträffar av kläder och saker i ditt närområde, kanske med hjälp av grannar eller fastighetsägare eller föreningar.

6. Köpstoppsdagar! Inför några dagar /perioder i månaden då du och familjen inte köper en enda sak. Inte ens godis. Det är svårare än man tror. Det är ofta spontanshoppandet som gör hål i plånboken och som bidrar till överkonsumtion.

7. Rensa och inventera i garderoben och skänk, byt, sälj, låna ut, återupptäck, re-designa kläder. Bra tillfälle att upptäcka att redan man har för mycket och faktiskt inte behöver köpa nytt så ofta. Att slänga kläder i soptunnan som bara sedan bränns upp är inte ett alternativ längre.

***

Överkonsumtion och avfallsförbränning är några av de största miljöproblemen i världen. Det är ohållbart och bidrar till luftföroreningar och miljöförstöring samt utarmning av jordens resurser. Det leder bland annat till att alla globala avfallsberg växer och vid all sopförvaring utomhus och sopbränning skapas miljögifter i mark, hav och luft. Sån luft vill vi undvika att andas in, förbränning bidrar till klimatförändringarna, och gifter i miljön är ett stort problem för allt levande. Tack för att du också återvinner och återbrukar!

För mer tips om hållbar och holistisk livsstil, följ Holistic Heart :

Tips! I länken nedan från Naturskyddsföreningen nedan finns många fler idéer om fixarprojekt för hemmet, kläder, hobbyn.

https://www.naturskyddsforeningen.se/fixagrejen/

Liked this post? Follow this blog to get more. 

Av Holistic Heart

Frilansskribent och beteendevetare med passion för holistisk livsstil, natur, djur, hållbarhet och psykologi! Och en liten bit av poesi.