Kategorier
Beteendevetenskap Forskning Hållbar Livsstil hälsa Holism Holistic Heart Holistic lifestyle Kärlek, relationer psykologi Tips Verktyg

Personlig utveckling – övning för lyckligare liv

Att öppna nya dörrar! ⬇️⬆️➡️⬅️⬆️

Det här är en teori från forskning som jag sedan har gjort en övning utifrån. Övningen kan bidra och hjälpa till inspiration och personlig utveckling för att utveckla en mer hållbar livsstil.

Övning:


Titta och läs igenom alla delarna på bilden Great Dream.


1. Vilka av dessa saker på listan har du redan i ditt liv?


2. Vilka saknar du delar av och skulle vilja/behöva ha mer av?


3. Ge exempel på hur du skulle kunna få detta.


4. Fundera, brainstorma fram och skriv upp i en lista några förslag och exempel på aktiviteter du skulle kunna göra för att få in fler bitar som kan göra ditt liv helare.


5. Börja med en ny aktivitet inom någon av punkterna på listan genom att sätta upp ett mål för vilken vecka /datum du vill utföra denna aktivitet, skriv in den i din kalender.

6. Genomför! ✔️👍 Och tänk att du provar något nytt för att du själv vill, du själv har bestämt det, och du gör det för att du har ett behov av den här aktiviteten.

7. Bocka av när det är gjort och reflektera över vad du lärde dig av den och hur det kanske öppnade en ny dörr i ditt liv.

8. Upprepa övningen från steg 1 på en annan del i livet i listan Great Dream.

Våga prova något nytt, det i sig själv ger ny styrka och lärdom. Kanske ger det dig en liten tårtbit av lycka en stund, kanske leder det till att en ny dörr öppnas i livet.

Är du eller ditt företag intresserade av liknande verktyg och övningar för personlig utveckling? Kontakta oss gärna för eventuella samarbeten, se kontakt i menyn. Eller kontakta oss via sociala media i länkarna nedan:

————————

Action For Happiness är ett nätverk för forskning inom lycka och livsstil. De delar information och kunskap tillgänglig för alla på sin hemsida. De skriver såhär om Great Dream, läs mer på deras webb :
“Based on new research, 10 Keys to Happier Living have been identified that consistently tend to make life happier and more fulfilling. Together they spell “GREAT DREAM”.”

Annons:

Liked this post? Follow this blog to get more. 

Av Holistic Heart

Frilansskribent och beteendevetare med passion för holistisk livsstil, natur, djur, hållbarhet och psykologi! Och en liten bit av poesi.